Technológiai- és Eszköz Beruházás 0%-os pályázati támogatással.

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások hatékonyságának és értékteremtő képességének elősegítése technológiai és szervezeti fejlesztés támogatásával. Ez a támogatás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy fejlesszék termék- és szolgáltatási képességeiket. A támogatás révén a vállalkozásoknak lehetőségük lesz megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, energiahatékonysági beruházásokra is.

Ennek köszönhetően a mikro-, kis- és középvállalkozások rövid- és középtávú, bevétel-termelő technológiai beruházásokba fektethetnek.

Technológiai és Eszköz beruházás támogatás 2024
Technológiai- és Eszköz Beruházás Támogatás 2024

Kik igényelhetik a támogatást?

 • A gazdaságilag potenciálisan életképes cégek, akik finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékben jutnak hozzá,
 • legalább 5 főt foglalkoztatnak (utolsó lezárt évi beszámoló alapján),
 • rendelkeznek magyar adószámmal,
 • legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek,
 • a kölcsönigénylő az Európai Bizottsági rendeletek alapján is mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősül. Ez nem feltétlenül ugyanaz, ahogy Magyarországon a legtöbben értik.

Fontos:

A projektnek Budapesten kívül kell megvalósulnia. Fontos, hogy minden esetben a projekt tényleges helyszíne az, ami releváns, nem pedig a kölcsönt igénylő szervezet székhelye. Ezért, ha egy budapesti székhellyel rendelkező szervezet olyan projektet indít, amely maga Budapesten kívül, de Magyarország területén valósul meg, az szintén támogatható lehet.

 • a megvalósítási helynek a kölcsönkérelem benyújtásakor már bejegyzettnek kell lenni a cégkivonatba, illetve a Végső Kedvezményezettről vezetett megfelelő nyilvántartásba. Továbbá a kölcsön futamideje alatt is igazolni kell, hogy a megvalósítási helyszínen valóban gazdasági tevékenység folyik,
 • szoftver vagy hardver illetve mobileszközök beszerzése esetén a megvalósítási helyszínnek az a telephely vagy fióktelep minősül, amelyre a beszerzett eszközök számvitelileg aktiválásra kerülnek, illetve a megvalósítási helyszínnek alkalmasnak kell lennie az eszközök tárolására is.

A támogatás jellege

A keret összege 155 milliárd Forint. A keretösszeg legalább 65%-a a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld és Észak-Magyarország részein projektet megvalósító vállalkozások között kerül elosztásra.

A pályázati támogatás típusa 10 éven túli lejáratú kamatmentes beruházási támogatás, amelynek keretében 10 millió Forint – 100 millió Forint közötti összegben lehet részesülni. Az igényelhető támogatási összeg nem haladhatja meg a támogatási kérelem benyújtását megelőző lezárt
pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszörösét.

Az önerő minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a, regionális beruházási támogatással érintett költségtételek vonatkozásában az elszámolható költségek legalább 25%-a.

Maximum 100 millió Forint igényelhető ebből a forrásból.

Támogatható tevékenységek

 • új eszközök beszerzése, így gépek, informatikai eszközök,
 • megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlása,
 • a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzése,
 • igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is.

Elszámolható költségek

Az elszámolható költségek mértékére, illetve arányára vonatkozó elvárások a projekt összetételétől függenek. Ezért ebben kiemelt segítséget adunk.
Kérje az ingyenes cégbevizsgálást és segítünk összeállítani a projektet.

A pályázatok benyújtásának határideje

Április 30-tól a források kimerüléséig, de legkésőbb 2024. december 30-ig nyújthatók be kölcsönkérelmek.

A felkészülés most kulcsfontosságú, mivel az ilyen típusú pályázatok gyakran 1-2 napon belül lezárulnak.

Ezért csak azoknak lesz lehetőségük a támogatás elnyerésére, akik már április 30-a előtt rendelkeznek a teljesen összeállított, és ellenőrzött pályázati dokumentációval.

Ingyenes cégbevizsgálással megtudhatja, milyen támogatásokból mekkora támogatási összegre lehet jogosult vállalkozása.

Bejegyzés szerzője:

Baka Dániel

Baka Dániel

Baka Dániel vagyok a B&B Pénzügyi és Marketing Zrt. stratégia vezetője. Multinacionális vállalatoknál eltöltött évek során alaposan megismertem a vállalati stratégiai tervezés minden szegmensét. Az elmúlt 4 évben a Telekom Helló Biznisz szakértői csapatának tagjaként lehetőségem nyílt a Telekom céges partnereinek segítséget adni a kkv pályázatok kihívásai közepette. Több mint száz fejlesztési projektet vezettem sikerre, és számtalan támogatási kérelmet készítettem el. Az évek során szerzett széleskörű tapasztalatommal ma már bármely iparágban képes vagyok tanácsokkal segíteni azokat, akik vállalatukat hatékonyan szeretnék finanszírozni és fejleszteni.

Bejegyzések

Így nézze meg mekkora támogatási összegre jogosult cége:

Kérjen ingyenes cégbevizsgálást és megmondjuk mekkora támogatási összegre lehet jogosult cége a jelenleg elérhető támogatásokból.