KKV kapacitásbővítő támogatás – Bértámogatási program

Örömmel tájékoztatjuk Önöket a mikro-, kis- és középvállalkozások számára meghirdetett pályázati lehetőségről, amelynek célja a foglalkoztatás és gazdasági fejlődés ösztönzése Magyarország leghátrányosabb régióiban.

KKV kapacitásbővítési pályázat

A pályázat kiemelten kezeli az Észak-Magyarországi, Észak-Alföldi, Dél-Alföldi és Dél-Dunántúli régiókban székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozásokat. A támogatásra azok a vállalkozások jogosultak, amelyek legalább egy lezárt üzleti évet könyvelhetnek el és rendelkeznek minimum egy fő átlagos statisztikai állományi létszámmal.

A támogatásra a 2023. októberi átlagos statisztikai állományi létszámhoz képest történő létszámbővítés esetén lehet pályázni. Fontos, hogy a támogatott munkavállalók az előző hónapban ne rendelkezzenek munkából származó jövedelemmel, kivéve az alkalmi munkából származó egyszerűsített foglalkoztatási formában szerzett jövedelmet.

A pályázat kiemelt figyelemmel közelíti meg azokat a vállalkozásokat, amelyek nem csökkentették létszámukat 2023. októberét követően, bizonyos kivételekkel, mint az önkéntes kilépés vagy a munkaképesség megváltozása.

A pályázaton elnyerhető támogatás maximum 2.467.920 Ft/fő, mely 6 hónap munkabérét és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adót, valamint további, a munkavállaló foglalkoztatásához kapcsolódó költségeket fedez. Ilyenek például új eszközök beszerzése, online marketing és felhőalapú üzleti szolgáltatások, zöld átállás és a kötelező tájékoztatás költségei.

Kiemelendő, hogy a támogatás intenzitása 70% a foglalkoztatási időszak 6 hónapjára vonatkozóan, ezenfelül a támogatás igénybevételével a vállalkozások kötelesek a felvett munkavállalókat további 4 hónapig foglalkoztatni, garantálva ezzel a munkaidejük és bruttó bérszintjük stabilitását.

A pályázat beadási határideje 2024. január 31-ig szól, postai úton történő benyújtással, ahol a postára adás dátuma a mérvadó. A megvalósítási időszak 2025. április 30-ig tart.

Ez a pályázat kiváló lehetőséget biztosít a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, hogy bővítsék munkaerőállományukat, fejlesszék infrastruktúrájukat.

Amennyiben szeretné megtudni, hogy vállalkozása mekkora támogatási összegre lehet jogosult, kérjük, vegye igénybe ingyenes cégbevizsgálásunkat. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy segítsenek megtalálni a vállalkozása számára leginkább megfelelő finanszírozási lehetőségeket.

Ingyenes cégbevizsgálással megtudhatja, milyen támogatásokból mekkora támogatási összegre lehet jogosult vállalkozása.

Bejegyzés szerzője:

Baka Dániel

Baka Dániel

Baka Dániel vagyok a B&B Pénzügyi és Marketing Zrt. stratégia vezetője. Multinacionális vállalatoknál eltöltött évek során alaposan megismertem a vállalati stratégiai tervezés minden szegmensét. Az elmúlt 4 évben a Telekom Helló Biznisz szakértői csapatának tagjaként lehetőségem nyílt a Telekom céges partnereinek segítséget adni a kkv pályázatok kihívásai közepette. Több mint száz fejlesztési projektet vezettem sikerre, és számtalan támogatási kérelmet készítettem el. Az évek során szerzett széleskörű tapasztalatommal ma már bármely iparágban képes vagyok tanácsokkal segíteni azokat, akik vállalatukat hatékonyan szeretnék finanszírozni és fejleszteni.

Bejegyzések

Így nézze meg mekkora támogatási összegre jogosult cége:

Kérjen ingyenes cégbevizsgálást és megmondjuk mekkora támogatási összegre lehet jogosult cége a jelenleg elérhető támogatásokból.