A magyar vállalatok finanszírozását és fejlődését elősegítő, kiemelkedően sikeres Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 2024-ben is folytatódik.

Ez a kormányzati kezdeményezés további 200 milliárd forintos kerettel biztosít támogatást a hazai vállalkozásoknak.

Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 2024
Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 2024

A program fő célja a magyar gazdaság dinamikus növekedésének előmozdítása, a fogyasztás helyreállítása, és a munkaerőpiaci aktivitás növelése. A kedvező kamatozású hitelek révén a vállalkozások jelentős támogatást kapnak beruházásaikhoz, forgóeszközeik finanszírozásához, valamint a zöld átállás és energiahatékonysági projektek megvalósításához.

Kiemelt figyelmet kapnak többek között az

  1. élelmiszeripar,
  2. az építőipar,
  3. a telekommunikáció,
  4. a gyógyszergyártás,
  5. a turizmus és vendéglátás,
  6. az autóipari beszállítók,
  7. a logisztika, valamint
  8. a zöld ipar és az energiahatékonysági beruházások.

Ez a sokrétű támogatási lehetőség biztosítja, hogy vállalata a legoptimálisabb forrásokhoz juthasson.

A nemzetgazdasági szempontokat szem előtt tartva a 200 milliárd forintos keret a termelő és szolgáltató tevékenységhez kapcsolódó beruházásokra, magyar vállalatok külföldi kifektetéseire, továbbá logisztikai, szállítmányozási és termelőeszközök finanszírozására lesz felhasználható.

A kormány még kedvezőbb kamatokat kínál a vállalkozások számára, amely a jelenlegi kamatkörnyezetben jelentős segítséget jelenthet. Ezáltal a hazai vállalatok nem csak beruházásaikat finanszírozhatják kedvező feltételekkel, hanem exporttevékenységüket is erősíthetik.

A Baross Gábor Hitelprogram keretében forinthitel esetében 5%-os, euró alapú hitel esetében 3%-os szinten lesznek elérhetők a források.

A program további részleteiről a kormány hivatalos oldalán tájékozódhat.

Amennyiben szeretné megtudni, hogy vállalkozása milyen támogatási összegre lehet jogosult, kérjük, vegye igénybe ingyenes cégbevizsgálásunkat. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy segítsenek megtalálni a vállalkozása számára leginkább megfelelő finanszírozási lehetőségeket.

Ingyenes cégbevizsgálással megtudhatja, milyen támogatásokból mekkora támogatási összegre lehet jogosult vállalkozása.

Bejegyzés szerzője:

Baka Dániel

Baka Dániel

Baka Dániel vagyok a B&B Pénzügyi és Marketing Zrt. stratégia vezetője. Multinacionális vállalatoknál eltöltött évek során alaposan megismertem a vállalati stratégiai tervezés minden szegmensét. Az elmúlt 4 évben a Telekom Helló Biznisz szakértői csapatának tagjaként lehetőségem nyílt a Telekom céges partnereinek segítséget adni a kkv pályázatok kihívásai közepette. Több mint száz fejlesztési projektet vezettem sikerre, és számtalan támogatási kérelmet készítettem el. Az évek során szerzett széleskörű tapasztalatommal ma már bármely iparágban képes vagyok tanácsokkal segíteni azokat, akik vállalatukat hatékonyan szeretnék finanszírozni és fejleszteni.

Bejegyzések

Így nézze meg mekkora támogatási összegre jogosult cége:

Kérjen ingyenes cégbevizsgálást és megmondjuk mekkora támogatási összegre lehet jogosult cége a jelenleg elérhető támogatásokból.