Akár 5,7 milliárd Ft, élelmiszeripari üzemeknek és borászatoknak 2024-ben!

2024 márciusában egy új fejezet nyílik az élelmiszeripari üzemek és borászatok számára: egy jelentősen megnövelt támogatási kerettel rendelkező új pályázat indul. Elképesztő lehetőséget kínál ez a 50%-os támogatási intenzitású program, amely akár több milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást is jelenthet az érintettek számára.

ÉLIP: Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program

Miért fontos már most előkészülni?

A sikeres pályázatok titka az alapos előkészítésben rejlik. Már most érdemes megkezdeni a felkészülést, legyen szó építési tervezésről, költségvetés készítésről vagy technológiai fejlesztésekhez szükséges ajánlatok beszerzéséről vagy cége átvilágításáról.

A Pályázat részletei: Minden, amit tudnia kell

  1. A tervezett beruházások országosan megvalósíthatóak és nagyvállalkozások is pályázhatnak!
  2. Elszámolható költségek: építés (új építés, felújítás, bővítés); új gépek, eszközök beszerzés, meglévő gépek korszerűsítése; licenc, know-how beszerzés, szabadalom vásárlás; ingatlan vásárlás, maximum a beruházás 5%-ig, termőföld vásárlás maximum a beruházás 10%-ig; általános, tanácsadási költségek.
  3. A pályázat időigényes, alapos előkészítést igényel, támogatási kérelmeket a keret erejéig fogadnak be. Az építési tevékenységet legalább engedélyezési szinten szükséges már most megtervezni, a terveket költségevetéssel együtt be kell nyújtani, de építési engedélyre a pályázat benyújtásához még nincsen szükség.

A Pályázat benyújtása: időzítés és kötelezettségek

A pályázat benyújtása 2024. március elején várható. Fontos tudni, hogy a pályázatok elbírálása objektív szempontok alapján történik, így az előminősítés és a részletes felmérés kiemelt jelentőségű. Továbbá, a vállalkozásnak bizonyos létszámvállalásokat és fenntartási kötelezettségeket kell tennie.

  1. A támogatott vállalkozásnak fenn kell tartani a bázislétszámát. Mikro-, kis-, és középvállalkozás esetében a beruházás megvalósítását követő 3 évig, nagyvállalkozás esetében 5 évig. A benyújtást megelőző 12 hónap átlagos statisztikai állományi létszáma minősül bázislétszámnak. További létszámvállalás esetében, a növelt létszámot szükséges tartani.
  2. A megvalósítási határidő a tervezett beruházásra az eredményhirdetés (várhatóan 2024 nyár vége, ősz eleje) követően 24 hónap.
  3. A pályázatot várhatóan 2024. március elején lehet majd benyújtani!

Lépjen Most!

A 2024-es keret gyorsan kimerülhet, különösen a nagyvállalati beruházások miatt. Azonban jó hír, hogy a pályázati lehetőség 2025-ben is folytatódik. Regisztráljon most az ingyenes, részletes előminősítésre és kapjon minden szükséges információt az új pályázatról!

Szakértői Segítség a Pályázatok Labirintusában

A pályázati felhívás minden részlete átláthatóbbá válik, ha szakértőink segítségét veszi igénybe. Készítünk egy 7-10 oldalas, minden részletre kiterjedő, érthető és személyes elemzést, hogy cége mekkora összeget tud megszerezni és milyen Agrár támogatásokra lehet még jogosult.

Ingyenes cégbevizsgálással megtudhatja, milyen támogatásokból mekkora támogatási összegre lehet jogosult vállalkozása.

Bejegyzés szerzője:

Baka Dániel

Baka Dániel

Baka Dániel vagyok a B&B Pénzügyi és Marketing Zrt. stratégia vezetője. Multinacionális vállalatoknál eltöltött évek során alaposan megismertem a vállalati stratégiai tervezés minden szegmensét. Az elmúlt 4 évben a Telekom Helló Biznisz szakértői csapatának tagjaként lehetőségem nyílt a Telekom céges partnereinek segítséget adni a kkv pályázatok kihívásai közepette. Több mint száz fejlesztési projektet vezettem sikerre, és számtalan támogatási kérelmet készítettem el. Az évek során szerzett széleskörű tapasztalatommal ma már bármely iparágban képes vagyok tanácsokkal segíteni azokat, akik vállalatukat hatékonyan szeretnék finanszírozni és fejleszteni.

Bejegyzések

Így nézze meg mekkora támogatási összegre jogosult cége:

Kérjen ingyenes cégbevizsgálást és megmondjuk mekkora támogatási összegre lehet jogosult cége a jelenleg elérhető támogatásokból.